otkaceni-forum: Interesovanja mladih - otkaceni-forum

Jump to content

Dobrodošli na otkaceni-forum

Dobrodošli na otkaceni-forum! Forum za fanove rock, emo i metal muzike. Posetite nas i suguran sam da cemo dugo okupirati vasu paznju.
Kao i na većini foruma tako i na ovom potrebno je da se registrujete. Da nam se pridružite ne traba vam puno vremena i sve je potpuno besplatno. Ukoliko želite da nam se pridružite kliknite ovde ili ovde ukoliko već imate svoj profil.

Hello

Forum se vratio na 15. avgust.
Morao sam da vratim stari backup zbog promene servera. Sve sto ste pisali posle 15. avgusta je nestalo.

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Interesovanja mladih zar smo toliko nezainteresovani za društvo? Rate Topic: -----

User is offline   Leksilijum 

• Mladji referent
  • PipPipPipPipPip
  • View blog
  • Group: Clanovi
  • Interests:Ljudi, etika, drushtvo, muzika, arhitektura, kuvanje i ishrana, vicevi, provod, sociologija, vodjenje debata... i mnoge druge stvari
Danas sam se posvadjao sa drugaricom koja studira Sociologiju oko toga da li bismo mogli da promenimo društvo ako bismo držali predavanja mladima. Ona me ubedjuje kako ni jedan tinejdžer neće da dodje na predavanje o ekonomiji, ali ja želim da verujem da je ona samo preveliki pesimista.

Naime, kada bi vam neko rekao da može da vam pruži znanje koje bi vam pomoglo da bolje živite da li biste otišli na to predavanje?

TEMA: MALA I SREDNJA PREDUZEĆA - BOLJI STANDARD U SRBIJI.

Jel' bi išao ovo neko da sluša?

Most important is to stay positive. It can always get worse...
Very important is to show and want respect. It's the base of any good relationship..
It's important to listen to others. Every communication is based on input/output.

Lexylium on MySpace

0

User is offline   LukaSD 

• [untitled]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Group: VIP
  • Interests:internet, igre, emulatori, programiranje (amaterski)... i ostale gluposti...
not sure if its relevant to my interests... Posted Image

...this is who i am...
0

User is offline   MysticDreamer 

• Cudak? Pa sta? Taj sam.
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • View blog
  • Interests:Arhitektura..muzika..metafizika..astronomija..svast' po malo :P
Ja bih zato sto me zanima dosta toga..a i ne skodi da se cuje nesto novo..ali ne znam koliko mladih danas (uzmimo u obzir opsesiju kriminalom..fensi zurkama i ostalim glupostima) razmislja tako..:/ ipak..mislim da bi svi dosli kada bi ih to oslobodilo nekoliko casova u skoli..

Posted Image

0

User is offline   viss02 

• Dead is new alive
  • View blog
  • View gallery
  • Group: +Root Admin

View PostLeksilijum, on 8. February 2010 - 22:50, said:

Naime, kada bi vam neko rekao da može da vam pruži znanje koje bi vam pomoglo da bolje živite da li biste otišli na to predavanje?

TEMA: MALA I SREDNJA PREDUZEĆA - BOLJI STANDARD U SRBIJI.

Jel' bi išao ovo neko da sluša?

Ja licno bih, ali vecina ljudi ne bi. Tvoja drugarica je nazalost upravu.

View PostMysticDreamer, on 8. February 2010 - 23:13, said:

ipak..mislim da bi svi dosli kada bi ih to oslobodilo nekoliko casova u skoli..

Bravo, bio si brzi od mene :) Slazem se sa ovim, samo to ima jednu losu stranu, a to je sto bi se to predavanje onda pretvorilo u haos, pa ili bi se gadjali papirima ili bi otisli svi osim 5 ucenika koja ne znaju gde ce.
Morao sam da radim multi quote :pinch:

Professor: "...so don't ask me any stupid questions like, 'What's Newton's First Law?'"
Student: "Who's Newton?"
0

User is offline   LukaSD 

• [untitled]
  • Interests:internet, igre, emulatori, programiranje (amaterski)... i ostale gluposti...

View PostLukaSD, on 8. February 2010 - 23:10, said:

not sure if its relevant to my interests... Posted Image

ipak bih isao, nista mi ne kosta... :pinch:

...this is who i am...
0

• Mladji referent
  • PipPipPipPipPip
  • View blog
  • Interests:Ljudi, etika, drushtvo, muzika, arhitektura, kuvanje i ishrana, vicevi, provod, sociologija, vodjenje debata... i mnoge druge stvari
Realno :pinch:

Treba nas par sa ovog foruma, kad malo porastemo, da se udružimo u ortačko društvo, da smislimo čime bi mogla da se bavi a naša firma i da podignemo produktivnost ove jadne zemlje. Ne znam da li ste znali kako uopšte dolazi do inflacije i šta je Bruto Društveni Prozivod (BDP). Sad ću da objasnim za one koji možda ne znaju. BDP je skup svih proizvedenih dobara i usluga u jednoj zemlji. Visok BDP znači bolji standard. Zašto? Pa ako pojednostavimo primer na samo jedno domaćinstvo, ako ćale poore više njive, a keva sašije više odeće, onda će svi imati više da jedu i bolje da se obuku. A inflacija je posledica štampanja para. Ako neko hoće veću platu, a ne radi, onda poraste količina novca, a usluge i dobra ostanu na istom nivou pa samim tim skoče i cene tih usluga i dobara jer novac nije ništa drugo nego mera vrednosti dobara.

ERGO Svaka nova firma koja se otvori i počne da proizvodi, na mali ali znatan način, podiže nivo dobara i usluga i samim tim standard života u zemlji.

Very important is to show and want respect. It's the base of any good relationship..
It's important to listen to others. Every communication is based on input/output.

Lexylium on MySpace

0

User is offline   MysticDreamer 

• Cudak? Pa sta? Taj sam.
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • View blog
  • Interests:Arhitektura..muzika..metafizika..astronomija..svast' po malo :P
Kod nas u skolu su prosle godine dolazili ljudi iz neke organizacije vezano za mlade..i imali smo mogucnost da osnujemo svoje malo preduzece koje bi cinilo grupa od 5 ljudi..da smislimo svoj proizvod i prikazemo ga na sajmu gde se okupljaju sva ta mala preduzeca i tako..kada nam neko vidi proizvod i zainteresuje se mogao je da kupi i da tako postojimo..da se "lansiramo" na trziste..medjutim od toga nije bilo nista zato sto opstina nije htela da investira u to..(bitno je da nam stoji 800kg gvozdja od 5 miliona na obali..:pinch:)

Posted Image

0

User is offline   Magyar 

• Stalni posetilac
  • PipPipPipPip
  • View gallery
Pa, sto se tice tih ekonomskim programa, ima par norveskih firmi koji se bave razvojem mladih i podsticu ih da sire svoja znanja i iskustva iz ekonomije. Uspeo sam da se ubacim u neki program koji se zvao ,,Junior achivement"... u ovom programu smo imali da virtuelno plasiramo svoj neki proizvod na trziste i onda smo svakog meseca dobijali neke izvestaje o tom trzistu i onda smo sami morali da razmisljamo o tome da li da povecamo cenu svog proizvoda, da povecamo/smanjimo skladiste itd. Taj program je trajao sest meseci i, takodje, imali smo sajber takmicenje sa jos mladih ljudi iz evrope...

a inace... sto se tice tih predavanja... mislim da bi uspela samo ako se organizatori mnogo potrude i predstave sve tu na jedan zanimljiv nacin, i da se povezu sa profesorima koji bi gnjavili ucenike da se ta predavanja ispostuju...

Beauty is in the eye of the beerholder
0

• Mladji referent
  • PipPipPipPipPip
  • View blog
Ja sam direktor ljudskih resursa u Junior Achievement - ALUMNI serbia :)

To je grupa ljudi koji su proshli kroz program.  :pinch:

Hocesh i ti da se uchlanish? :)

Lexylium on MySpace

1

User is offline   Magyar 

• Stalni posetilac
  • PipPipPipPip
  • View gallery

View PostLeksilijum, on 9. February 2010 - 23:37, said:

Ja sam direktor ljudskih resursa u Junior Achievement - ALUMNI serbia :)

To je grupa ljudi koji su proshli kroz program.  :pinch:

Hocesh i ti da se uchlanish? :)

Koga pitas za uclanjenje???
inace... sto se mene tice, ne bih se sad bavio time, ali mislim da je to jedan od zanimljivijih nacina kako bi mogao da privuces paznju mladim ljudima!!! pogotovu sto se tice srednje skole!!!

Beauty is in the eye of the beerholder
0

• Mladji referent
  • PipPipPipPipPip
  • View blog
Tebe sam pitao :pinch: No ako ne zhelish, mogu samo da ti shaljem newsletters o tome shta radimo.

Lexylium on MySpace

0

User is offline   cloudkicker 

• Pocetnik
  • PipPip
  • Interests:Tradicionalni okultni crni đavolji metal propasti tvoje
hm, reci mi sta se desava sa tim projektom, i kakvi su uslovi

I am a deeply religious nonbeliever - this is a somewhat new kind of religion.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users