Jump to content

Dobrodošli na otkaceni-forum

Ćao, doborošao na otkaceni-forum !
Kao i ostali forumi ovaj forum zahteva da postaneš naš član kako bi dobio dodatne mogućnosti. Ako se registruješ moćićeš da:
  • otvaraš nove teme i odgovaraš na postojeće
  • dobijati notofokacije kada neko odgovori
  • napraviš svoj profil i dodaš prijatelje
Registracija je besplatna i traje veoma kratko. Ne gubi vreme, pridruži nam se. Da se registruješ, klikni ovde.

- - - - -

Umetnost Obmane

• You cannot reply to this topic
2 replies to this topic

#1 Magyar

Stalni posetilac

• Clanovi
  • PipPipPipPip
  • 168 posts

Posted 24. January 2011 - 01:38

Jedan od najtraženijih stručnjaka širom sveta iz oblasti bezbednosti računarskih sistema u svojoj knjizi Umetnost obmane predočava složen način razmišljanja hakera i opisuje realistične scenarije prevara, krađa i napada obmanjivača na razne kompanije - kao i njihove posledice. Usredsredivši se na uticaj ljudskog faktora na bezbednost informacija, Mitnik objašnjava zašto ni svi postojeći zaštitni bedemi i protokoli za šifrovanje neće biti dovoljni da zaustave veštog prevaranta u nameri da ukrade kompanijsku bazu podataka, ili ogorčenog službenika koji je odlučio da obori sistem. Autor pokazuje koliko su i najčuvaniji informacioni sistemi ranjivi pred odlučnim obmanjivačem koji se izdaje za administratora sistema ili za neku drugu, naizgled bezazlenu osobu. Budući da su priče sagledane i iz ugla napadača i iz ugla žrtve, Umetnost obmane istražuje zašto je svaki napad bio tako uspešan i kako se mogao izbeći, lakim i zanimljivim stilom. :rolleyes:

http://www.filestube...ost-Obmane.html

Edited by Magyar, 24. January 2011 - 01:39.

Beauty is in the eye of the beerholder

#2 +viss02

Tražim sreću al ni ona nije tu

• +Root Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1946 posts

Posted 24. January 2011 - 21:37

Zvuci zanimljivo :rolleyes: procitao si ovaj ebook?
Posted Image

#3 Magyar

Stalni posetilac

• Clanovi
  • PipPipPipPip
  • 168 posts

Posted 25. January 2011 - 15:16

View Postviss02, on 24. January 2011 - 21:37, said:

Zvuci zanimljivo :rolleyes: procitao si ovaj ebook?

imam kod kuce knjigu nego sam nasao na netu, pa okacio... mada moze da se nadje u nekim bibliotekama. knjiga je odlicna... ja sam dosta stvari koristio da drkam ortake. :hardlol:
Beauty is in the eye of the beerholder

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users