Jump to content

Dobrodošli na otkaceni-forum

Ćao, doborošao na otkaceni-forum !
Kao i ostali forumi ovaj forum zahteva da postaneš naš član kako bi dobio dodatne mogućnosti. Ako se registruješ moćićeš da:
  • otvaraš nove teme i odgovaraš na postojeće
  • dobijati notofokacije kada neko odgovori
  • napraviš svoj profil i dodaš prijatelje
Registracija je besplatna i traje veoma kratko. Ne gubi vreme, pridruži nam se. Da se registruješ, klikni ovde.

- - - - -

*Borba protiv komaraca*

• You cannot reply to this topic
No replies to this topic

#1 +viss02

Tražim sreću al ni ona nije tu

• +Root Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1946 posts

Posted 7. July 2010 - 01:07

Lepo je ovo leto ali kojekave bube su dosadile :(w00t): Kako se vi borite protiv komaraca i sličnih insekata? Evo nekih stvari koje ja koristim (i rado popreporučujem drugima).

1) lampa protiv komaraca
lampa koja u sebi ima mrežu sa strujom... Kada buba hoće da priđe blizu sijalici, ona udari u mrežu i visok napon je ubije. Ove lampe obično nisu mnogo efikasne jer sijalice u njima slabo svetle, pa je poželjno ubaciti neku jaču.

Posted Image

2) natrijumska sijalica
drugi nayiv joj je natrijiumova. Nebitno, provalio sam da na ove sijalice ne idu komarci i bube. Pojavi se po neka, ali mnogo manje nego što dolaze na ostale. Ovo nije nigde zvanično dokumentovano, ali verujte mi da je tako :confused:

Posted Image

3) program protiv komaraca
programi koji ispuštaju zvuke na nekoj visokoj frekfenkciji koja smeta komarcima (i verovatno ostalim bubama). Ima ih za razne platforme. Ja sam na forum stavio jedan, koji radi na većini kompjutera (za windows naravno :o ). Jedan takav program možete da skinete ovde.
Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users