Jump to content

Dobrodošli na otkaceni-forum

Ćao, doborošao na otkaceni-forum !
Kao i ostali forumi ovaj forum zahteva da postaneš naš član kako bi dobio dodatne mogućnosti. Ako se registruješ moćićeš da:
  • otvaraš nove teme i odgovaraš na postojeće
  • dobijati notofokacije kada neko odgovori
  • napraviš svoj profil i dodaš prijatelje
Registracija je besplatna i traje veoma kratko. Ne gubi vreme, pridruži nam se. Da se registruješ, klikni ovde.

- - - - -

Homofobija u Srbiji 2010.

• You cannot reply to this topic
12 replies to this topic

#1 Leksilijum

Mladji referent

• Clanovi
  • PipPipPipPipPip
  • 263 posts
  • Interests:Ljudi, etika, drushtvo, muzika, arhitektura, kuvanje i ishrana, vicevi, provod, sociologija, vodjenje debata... i mnoge druge stvari

Posted 27. June 2010 - 13:59

Pošto je ovo spamerski deo foruma mogu da spamujem ovakvom temom, zar ne?
Mislim, meni je, kao jednom gej aktivisti, jako važno da čujem vaše mišljenje o tome, kao i da kroz njega provučem pitanje "Da li mislite da smo spremni da ove godine imamo prajd?" :confused:
Most important is to stay positive. It can always get worse...
Very important is to show and want respect. It's the base of any good relationship..
It's important to listen to others. Every communication is based on input/output.

Lexylium on MySpace

#2 Magyar

Stalni posetilac

• Clanovi
  • PipPipPipPip
  • 168 posts

Posted 27. June 2010 - 21:12

Ne.
Beauty is in the eye of the beerholder

#3 Magyar

Stalni posetilac

• Clanovi
  • PipPipPipPip
  • 168 posts

Posted 28. June 2010 - 09:28

Ne razumem potrebu da se izadje u centar grada i da se vice:,, Ja sam peder i volim to''... Ako si homoseksualac, jednostavno uzivaj u tome, ne moras se ponositi time i svima nabijati na nos tako sto ces da se setas po gradu. Ovde pederi nikome ne smetaju i niko ih ne tlaci i omalovazava, tako da apsolutno nema nikakve potrebe da oni izlaze u neke ''protesne'' setnje i ostale nakaradne gluposti.

#4 Atomic Punk

Povremeni posetilac

• Clanovi
  • PipPipPip
  • 85 posts
  • Interests:Muzika, filmovi, knjizevnost itd... Svashta neshto.

Posted 28. June 2010 - 12:02

Upravo tako... Svachija seksualnost je njegova privatna stvar.
There'll be no tomorrow if the final curtain falls,
as a volcano erupts everything crushes to the ground.
No one can hope, unsafeness panic blocks their roads and their paths,
Apocalypse is happening and nobody stands a chance.

#5 +viss02

Tražim sreću al ni ona nije tu

• +Root Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1946 posts

Posted 28. June 2010 - 20:37

View PostMagyar, on 28. June 2010 - 09:28, said:

Ovde pederi nikome ne smetaju i niko ih ne tlaci i omalovazava, tako da apsolutno nema nikakve potrebe da oni izlaze u neke ''protesne'' setnje i ostale nakaradne gluposti.

Cekaj malo, ko ti drma kavez :confused: . Kako nikome ne smetaju... Pogledaj koliko ima maco tipova koji jedva cekaju da polome kicmu nekom pederu. Takodje, niko se ne plasi pedera pa da bude homofobija, vec je homohate (ili kako vec xD) jer ih vecina srba mrzi....
Posted Image

#6 LukaSD

[untitled]

• VIP
  • 813 posts

Posted 28. June 2010 - 22:09

Izgledi su danas veci nego pre par godina.
Najvise se bune huligani i ostale "patriote" sto oni ne smeju da organuzuju svoju paradu ponosa, pa idu na politicke mitinge neke tamo (ne)omiljene stranke...

#7 Leksilijum

Mladji referent

• Clanovi
  • PipPipPipPipPip
  • 263 posts
  • Interests:Ljudi, etika, drushtvo, muzika, arhitektura, kuvanje i ishrana, vicevi, provod, sociologija, vodjenje debata... i mnoge druge stvari

Posted 29. June 2010 - 15:49

View PostMagyar, on 28. June 2010 - 09:28, said:

Ovde pederi nikome ne smetaju i niko ih ne tlaci i omalovazava, tako da apsolutno nema nikakve potrebe da oni izlaze u neke ''protesne'' setnje i ostale nakaradne gluposti.

Jel' me ložiš? Pre par dana na koncertu Massive Attack-a desio se incident kada je jedan dečak zamalo prebio dve devojke koje su se poljubile u gomili nazivajući ih odvratnim lezbačama. A da su to bila dva muškarca, verovatno bi se koncert prekinuo tragičnim događajem. Ja ne mislim da smo mi progonjeni od strane društva, ali ako može da se svake godine održava kolektivno venčanje 80 parova koji se ponose time što su hetero i što stupaju u brak, može i jednom godišnje da se prošeta grupa pedera, lezbejki, biseksualaca i transrodnih osoba i da se ponosi svojim identitetom i svojim vezama.
Very important is to show and want respect. It's the base of any good relationship..
It's important to listen to others. Every communication is based on input/output.

Lexylium on MySpace

#8 +viss02

Tražim sreću al ni ona nije tu

• +Root Admin
  • 1946 posts

Posted 29. June 2010 - 17:03

Pa, izgleda da ne moze, bar jos neko vreme.
LukaSD ono si pametno napisao :confused:
Posted Image

#9 Magyar

Stalni posetilac

• Clanovi
  • PipPipPipPip
  • 168 posts

Posted 30. June 2010 - 10:10

ali, niko ne napada te pedere dok oni sami ne pocnu da izazivaju. Nauceni smo da je homoseksualizam losa i bolesna stvar, i tako ce biti makar jos deset godina. Ali niko ne trci po gradu, ili izlazi u grad sa namerom da trazi da tuce pedere. I mislim da nije normalno da se izlazi na ulice i da se ponosi svojom seksualnom opredeljenoscu. Jer ima mnogo vise ponosnih stvari koje su za javno iskazivanje.

#10 Magyar

Stalni posetilac

• Clanovi
  • PipPipPipPip
  • 168 posts

Posted 30. June 2010 - 10:16

View Postviss02, on 28. June 2010 - 20:37, said:

Cekaj malo, ko ti drma kavez :confused: . Kako nikome ne smetaju... Pogledaj koliko ima maco tipova koji jedva cekaju da polome kicmu nekom pederu. Takodje, niko se ne plasi pedera pa da bude homofobija, vec je homohate (ili kako vec xD) jer ih vecina srba mrzi....

Pa isto tako ima i na hiljade nekih tripoznih emovaca, sabana, metalaca i ostalih subkulturnih grupacija koje bih ja licno bombom gadjao... Ali nikada nisam dosao u konflikt ni sa jednim od njih... Ali kada bi me nesto zajebavali i ja bih jedva cekao da im polomim kicmu ili tako nesto. Tako da i ovi maco tipovi ne jure pedere vec samo ako slucajno nalete ili budu isprovocirani.

#11 Leksilijum

Mladji referent

• Clanovi
  • PipPipPipPipPip
  • 263 posts

Posted 2. July 2010 - 12:31

Apropo teme: Danas sam bio na prezentaciji Gej Strejt Alijanse i bilo je super. CeSIDovac jedan je rekao pravu stvar a ja ću da malo parafraziram - Ne može se od konzervativca napraviti liberalac nikako, hajde da pokušamo samo da ove mlade, koji nisu još uvek nisu zagrizli i očvrsli u stavovima, da naučimo da je biti gej isto kao što i biti strejt, ipak to misli 52 posto gradjana Srbije.

Zapravo, ja ni ne očekujem od moje mame i matorih ljudi da razumeju homoseksualce, niti da ih podržavaju, ali želim da pomognete sebi, pre svega, tako što ćete da shvatite i prihvatite da homoseksualnost (homoseksualizam je morfološki neispravna reč) nije bolest već stanje i oblik postojanja i identiteta pojedinih (5-10 posto) ljudi koji to ne mogu da promene ni na koji način. Jednog dana možda shvatite da su vaši bližnju (sestre, braća, tetke, strine, roditelji, deca, prijatelji) gej i biće lakše i vama i njima da ih prihvatite takve kakvi jesu i da ih podržavate u tome da budu ono što jesu. Zamislite samo kako bi vama bilo da vam neko otme identitet.

Lexylium on MySpace

#12 LukaSD

[untitled]

• VIP
  • 813 posts

Posted 4. July 2010 - 11:11

Ne može se od konzervativca napraviti liberalac nikako, hajde da pokušamo samo da ove mlade, koji nisu još uvek nisu zagrizli i očvrsli u stavovima, da naučimo da je biti gej isto kao što i biti strejt, ipak to misli 52 posto gradjana Srbije.
hipoteza 1: Ne znam da li je tacno, ali homofoba u Srbiji ima oko 65% (tojest smatraju da je to bolest koju treba leciti), a 10% je spremno da fizicki napadnu gejeve kad god se nadju u prilici (i to lopatama, lol).

Zapravo, ja ni ne očekujem od moje mame i matorih ljudi da razumeju homoseksualce, niti da ih podržavaju, ali želim da pomognete sebi, pre svega, tako što ćete da shvatite i prihvatite da homoseksualnost (homoseksualizam je morfološki neispravna reč) nije bolest već stanje i oblik postojanja i identiteta pojedinih (5-10 posto) ljudi koji to ne mogu da promene ni na koji način.

hipoteza 2: To delom zavisi i od religije; skoro svi vernici ce odbijati da prihvate...

Nauceni smo da je homoseksualizam losa i bolesna stvar, i tako ce biti makar jos deset godina.

ironicno je to sto ni posle deset godina mozda niko ne promeni misljenje...

Edited by LukaSD, 4. July 2010 - 11:15.

#13 Magyar

Stalni posetilac

• Clanovi
  • PipPipPipPip
  • 168 posts

Posted 4. July 2010 - 22:23

View PostLeksilijum, on 2. July 2010 - 12:31, said:

Apropo teme: Danas sam bio na prezentaciji Gej Strejt Alijanse i bilo je super. CeSIDovac jedan je rekao pravu stvar a ja ću da malo parafraziram - Ne može se od konzervativca napraviti liberalac nikako, hajde da pokušamo samo da ove mlade, koji nisu još uvek nisu zagrizli i očvrsli u stavovima, da naučimo da je biti gej isto kao što i biti strejt, ipak to misli 52 posto gradjana Srbije.

Zapravo, ja ni ne očekujem od moje mame i matorih ljudi da razumeju homoseksualce, niti da ih podržavaju, ali želim da pomognete sebi, pre svega, tako što ćete da shvatite i prihvatite da homoseksualnost (homoseksualizam je morfološki neispravna reč) nije bolest već stanje i oblik postojanja i identiteta pojedinih (5-10 posto) ljudi koji to ne mogu da promene ni na koji način. Jednog dana možda shvatite da su vaši bližnju (sestre, braća, tetke, strine, roditelji, deca, prijatelji) gej i biće lakše i vama i njima da ih prihvatite takve kakvi jesu i da ih podržavate u tome da budu ono što jesu. Zamislite samo kako bi vama bilo da vam neko otme identitet.

Sve je to super i sve ja to podrzavam i bas me briga da li je neko gej ili nije... i znam da dosta ljudi iz mog okruzenja da isto tako razmislja... A L I .... i dalje cu odlucno da budem protiv organizovanja parade.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users