Dobrodošli na otkaceni-forum
![]() |
Ćao, doborošao na otkaceni-forum ! Kao i ostali forumi ovaj forum zahteva da postaneš naš član kako bi dobio dodatne mogućnosti. Ako se registruješ moćićeš da:
|
Komunizam u Srbiji - da li bi bilo bolje?
Posted 20. January 2009 - 19:38
Šta mislte da li bi se u Srbiji bolje živelo da je komunističko državno uređenje umesto sadašnjeg demokratskog?
Posted 20. January 2009 - 20:23
Ne mogu da se probudim,
Mirno spavam,
Sanjam svoje lice."
Posted 21. January 2009 - 20:05
Posted 21. January 2009 - 23:44
Ne mogu da se probudim,
Mirno spavam,
Sanjam svoje lice."
Posted 23. January 2009 - 21:58
Posted 25. January 2009 - 21:38
viss02, on 21. January 09, 20:05, said:
Severna Koreja, Kuba... i Venecuela (mozda)...
ja kazem NE, ne mogu da zamislim ko ce biti novi Tito...
Posted 9. February 2009 - 23:56
Komunizam,kao i ostale utopijske ideje Marksa i Engelsa spadaju u apsolutnu naucnu fantastiku od koje bi se mogao napraviti blockbuster ravan Matrix-u.
Komunisticko uredjenje onemogucuje postojanje elite,sto je apsolutno nerealno,jer,ja prvi ne zelim da budem svrstan u isti nivo sa nekim ko je na nizem intelektualnom nivou i budem etiketiran kao "radnik",a verovatno ni vi,a onaj ko je na vlasti sigurno ne bi ziveo kao i "radnici"...ali bismo bili "jednaki".
Dalje,muka mi je od tih "revolucionarnih" ideja...ljudi,uhvatite se za nesto drugo,svaki oblik socijalistickog uredjenja je propao kroz istoriju,treba ici dalje.Jednopartijski sistem?Meni to smrdi na nesto sto se u ovom nasem trulom kapitalizmu zove MONOPOL...na MEDIJE,na DRZAVU,na SVEST itd...
Ne postoji idealan politicki sistem,jer bi to znacilo da su ljudi dosli do najviseg nivoa svesti da mogu biti slozni oko apsolutno svakog pitanja...stvarno me deprimira pomisao da ovako ograniceni smatramo da smo dosli do tog nivoa...jaaaako deprimira....
Edited by Ikona, 9. February 2009 - 23:57.
Ii många år nu har jag vandrat denna repititionens sälsamma stig
genomsyrad utav illviljans förslavande brilljans
jag påbörjar den färd jag rest smaklöst antal gånger förinnan
om och om igen, faller jag in i samma kolsvarta mörker om och om igjen, drunknar jag i min eget förvållad gråzon
sekund som sekund, minut som minut
dag som dag, natt som natt
vecka som vecka, månad som månad
liv som liv, död som död
#8 stefkee (Gost)
Posted 14. January 2010 - 22:05
Најбољи период у модерној историји је између два светска рата
Posted 14. January 2010 - 22:11
Very important is to show and want respect. It's the base of any good relationship..
It's important to listen to others. Every communication is based on input/output.
Lexylium on MySpace
#10 stefkee (Gost)
Posted 14. January 2010 - 22:15
Leksilijum, on 14. January 2010 - 22:11, said:
Исто тако је и на Куби. Они су компјутере добили тек пре 2-3 године ... Живела демократија!
Posted 17. January 2010 - 05:36
Posted 21. February 2010 - 12:21
stefkee, on 14. January 2010 - 22:05, said:
Sedi, 1...
Mozda je istorijski tebi najbolji, ali po svim merilima to je jedan od najgorih perioda istorije uopste, sto sa ekonomske, sto sa politicke situacije.
Edited by cloudkicker, 21. February 2010 - 12:21.
I am a deeply religious nonbeliever - this is a somewhat new kind of religion.
#13 stefkee (Gost)
Posted 1. March 2010 - 11:50
cloudkicker, on 21. February 2010 - 12:21, said:
Mozda je istorijski tebi najbolji, ali po svim merilima to je jedan od najgorih perioda istorije uopste, sto sa ekonomske, sto sa politicke situacije.
O ekonomskoj situaciji nisam najbolje upućen, ali zemlja je bila razorena ratom. Trebalo je sve to obnoviti.
A najbolji period što se tiče naše kulture, umetnosti, parlamentarizma, političkih sloboda ... za razliku od totalitarizma posle Drugog rata, koji traje do dan danas.
Posted 1. March 2010 - 12:54
I am a deeply religious nonbeliever - this is a somewhat new kind of religion.
#15 stefkee (Gost)
Posted 1. March 2010 - 20:47
Još dvadesetih godina u KPJ se govorilo da se "balkansko poluostrvo dugo neće moći komunizirati dok se Srpstvu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne slomi kičma".
U tome su, izgleda, i uspeli.
Bilo kako bilo, kako se u jednom totalitarnom sistemu može živeti slobodno ?
Posted 3. February 2011 - 21:35
SMRT FAŠIZMU I KAPITALIZMU-SLOBODA NARODU!
FABRIKE RADNICIMA!
ŽIVELA SRBIJA! ŽIVEO KOMUNIZAM! SLAVA PARTIZANSKIM HEROJIMA!
Posted 4. February 2011 - 00:12
cenim Vas trud da osnujete novu komunisticku partiju Srbije. Reci mi samo, da li imate neki web sajt preko koga bi mogli gradjani vise da se informisu o vasem radu i delovanju?
Posted 11. March 2011 - 19:57
Hvala na interesovanju. A evo vam i moj mejl ako imate bilo kakvo pitanje na koje vam mogu odgovoriti: pavle.filipovic.94@gmail.com.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users